Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Podoba Radeonu RX Vega odhalena. Chlazení vzduchem, tachometr z Fury a stříbrný design. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 3. 2017 12:18

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    HBM jsou jenom paměti, Vega má mít jenom 2048bitovou sběrnici, tudížto bude spíš implementační detail promlouvající do spotřeby, velikosti a tak, takže z našeho hlediska nám to skoro může být jedno.

    Podle mě na ní bude důležitá ta podpora FP16, jako u prvního GPU pro hráče. To může být do budoucna asi nejpodstatnější věc, pokud se použití těch instrukcí ve hrách prosadí. Řekl bych, že v takovým případě to bude skoro větší přelom než třeba kdysi byl přechod na vyšší generaci DX (10, 11). Asi to teda bude technologie s malým/žádným využitím v den vydání (leda že by nějaké konzolové porty), ale potenciálně hodně důležitá po tom. Nvidia to sice měla jako první, ale v Tegře a Tesle P100 nám to moc platný není, takže RX Vega bude první grafika, kde to hry na PC budou moct využít.