Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Podoba Radeonu RX Vega odhalena. Chlazení vzduchem, tachometr z Fury a stříbrný design. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 3. 2017 21:00

    Gildor

    Souhlasím s tím, že Vega je nejzajímavější příchodem HBM pamětí a FP16 výpočtama, ale také s tím, že to pro ni nebude nejspíš zatím znamenat nějak převratnou výhodu. Výborné to je čistě z principu, že se tyto prvky začínají zavádět do praxe a časem můžou zajistit pokračování dalšího dynamického zvyšování výkonu GPU.
    A právě proto taky tak řeším to komečení prosazení Vegy, protože pokud by se AMD opravdu nedařilo, určitě by to celkovému vývoji a nijak neprospělo.

    Co se týče toho oblíbeného AMD/Intel fanouškovství, tak já třeba nefandím ani jedné této firmě a chci čistě co nejlepší zboží pro zákazníka za co nejlepší cenu. :) A proto teď doufám, že se AMD alespoň do určité míry chytne na trhu a opět zajistí větší konkurenci.

    Sám sáhnu po produktu čistě podle toho jak se mi to zdá nejlepší. Teď se mi vyplatilo počkat co udělá cena gtx 1070 po vydání 1080ti, s tím že jsem čekal, že to může jít tak o 1-1,5tis. dolů a ono to bylo ještě víc dokonce.
    Takže mám teď - podotýkám, že čistě na hraní - týden starou sestavu i5 7600K + gtx 1070 a jsem nadmíru spokojen. Na druhou stanu kdybych teď chtěl počítač i na náročný pracovní programy, tak bych určitě uvažoval o ryzenu 1700, nebo počkání na 1600X. Stejně tak kdybych chtěl levnou herní sestavu, třeba kolem 20tis. tak bych určitě zvažoval i Radeony.

    Takže podle mě je lepší, než něčemu fandit, si prostě vybírat podle potřeb. A proto je taky vždy lepší mít větší nabídku, tedy srovnatelné intel vs. AMD, resp. nvidia vs. AMD produkty.