Hlavní navigace

Podpora Do Not Track pomalu proniká konečně i do Google Chromu

17. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Technologie Do Not Track se v uplynulých měsících usídlila ve všech hlavních prohlížečích, ovšem s výjimkou jediného. Google s implementací otálel nezvykle dlouho. Signál oznamující prostý fakt, a sice že si při brouzdání nepřejete být sledováni, podporuje dokonce i skoro rok a půl starý Internet Explorer 9. Pozadu nezůstala Opera ani Mozilla, která se o vznik iniciativy na ochranu soukromí uživatele významně zasadila. Google do této doby provizorně nabízel pro svůj prohlížeč alespoň doplněk.

Před pár dny ale internetový gigant odhalil, že se podpora Do Not Track do Chromu konečně chystá. Vzhledem k jeho rostoucí popularitě je na místě, aby předvolbu nabízel i prohlížeč od Googlu. (Aktuálně jde stále o tržní trojku, více v našem pravidelném měsíčním přehledu.) Předvolbu jsme již našli v aktuálním Chrome Canary, konkrétně hovoříme o 23. řadě. Můžete si zde všimnout také přesunutého dialogu „o aplikaci“. Všechno se stěhuje do jednoho okna, pod jednu střechu.

 

Nedokončená specifikace technologie DNT prozatím přináší zmatky. Microsoft bude mít v IE10 předvolbu standardně zapnutou, aniž by se k tomu uživatel přímo vyjádřil. Podobně přemýšlí Evropská unie, která by ráda ochránila soukromí lidí. Naneštěstí je v tuto chvíli čistě na webech a poskytovatelích reklamy, jak se v situaci zachovají. Jestli nebudou uživatele sledovat, záleží čistě na nich. Apache navíc zahájil operaci „ignorujeme DNT v IE10“.

KL24

Zdroj: AllThingsD via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?