Hlavní navigace

Podržme minutu ticha za Abit

18. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Legendární výrobce kvalitních záíkladních desek definitivně končí svoji pouť. Značka Abit jako taková zanikne s odstřelením špuntů šampaňského, které budou vítat rok 2009. Pro tento krok se rozhodla mateřská firma Universal Scientific Industrial, která Abit v roce 2006 vzala pod svá křídla.

 

Základní desky Abit si získaly celou řadu příznivců z řad overclockerů, kteří ocenili kvalitu zpracování i možnosti taktování. Díky tomu se Abit v letech 2004 a 2005 vyšvihnul mezi špičku ve svém oboru. První náznaky problémů byly patrné v okamžiku, kdy Abit opustil trh grafických karet. Pak následovalo spadnutí do klína firmě Universal Scientific Industrial.

Začátkem tohoto roku bylo pak strategicky rozhodnuto, že se Abit zaměří nejen na základní desky, ale i jiná zařízení. To bylo nejvíce patrné na letošním Computexu, kde Abit představil např. fotorámeček kombinovaný s tiskárnou, nebo MID zařízení. Velké naděje byly vkládány také do nové řady základních desek s čipsetem Intel P45. Bohužel také tyto naděje velmi brzy pohasly a vše vyústilo v neodvratný konec Abitu. Škoda. Sám si ještě pamatuji v podstatě nezničitelné desky s Intel BX133 čipsetem, na nichž jsem postavil několik počítačů, které snad běží doteď.

Zdroj: Xbit Labs

Autor článku