Hlavní navigace

Podvedete svůj prohlížeč s Internet Explorerem?

15. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podívejme se pro změnu na něco lehčího. V záplavě novinek o Windows 8 si člověk ani pořádně nemusel všimnout, že slaví svátek nějaký Valentýn. Jenže on ho včera skutečně slavil a Microsoft při té příležitosti vypustil do světa další experimentální web, kde opět ukazuje přednosti moderního prohlížeče. To znamená především podporu HTML5 v kombinaci s hardwarově akcelerovaným vykreslováním. No a dále třeba SVG, transformace z kaskádových stylů, zvuk atp. Na obrazovce vám nebude padat sníh jako o svátcích, zato se bude hemžit stoupajícími srdíčky.

Tip: Padající sníh: nový benchmark (primárně) pro Internet Explorer

Benchmarky na otestování výkonu prohlížečů Microsoft vydává poměrně často, tak vás tento nepřekvapí. V ve velkém srdci uprostřed obrazovky se skrývá nápis, který se mění v závislosti na tom, z jakého prohlížeče na web zabrousíte. (A onen text vás může nabádat k tomu, abyste svůj prohlížeč podvedli s IE.) Stejný trik jsme viděli ve svátečním Let It Snow. Kromě vizuální stránky si můžete všimnout zakomponování audia. Zvuk ale přeslechnete, pakliže si váš prohlížeč s vloženým audiem neporadí.

Valentýnský experiment se nazývá Love is in the Air a najdete ho na IE Test Drive. Kolik srdíček dokáže váš prohlížeč zobrazit plynule, respektive v maximálních šedesáti snímcích za vteřinu? Pochlubte se s výsledky v diskusi.

Zdroj: IEBlog

Byl pro vás článek přínosný?