Hlavní navigace

Pokročilá grafická úprava obrázků v Office 2010

9. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už předchozí verze 2007 nabídla několik novinek v oblasti úpravy obrázků a dalších mediálních souborů, Office 2010 ovšem přinášejí řadu nových efektů, se kterými si nepochybně vystačí většina nenáročných uživatelů.

Nové funkce pro grafické efekty obrázků se nachází v nabídce Artistic Effects. Najdete ji na záložce Format (Picture Tools), která se zobrazí, pokud klepnete na obrázek či jiný multimediální prvek.

Pokud nabídku rozbalíte, zobrazí se také náhled toho, jak bude obrázek po aplikaci úpravy vypadat.

Nově je možné upravovat také barevné ladění, které naleznete v nabídce Color. Kombinací s předchozí funkcí a dalšími úpravami, které jsou dostupné již z verze 2007 (v mém případě 3D otáčení), můžete dosáhnout opravdu zajímavých výsledků, aniž byste museli využít speciální grafický program.

TIP: Funkci Artistic Effects je možné využívat v aplikacích Word, Excel a PowerPoint.

Při jednoduchých úpravách videí v aplikaci PowerPoint můžete využít přepracovaných funkcí pro změnu jasu, kontrastu a barvy, které úpravu do značné míry zjednodušuje.

Totéž je možné říci jednoduchém integrovaném přehrávači, díky kterému můžete okamžitě vidět výsledek nějaké grafické úpravy videa.

MMF24

TIP: Office 2010 přinášejí také několik zcela nových tvarů SmartArt, které usnadňují vytváření diagramů či grafických struktur a seznamů.