Hlavní navigace

Policie rozbila gang obchodníků s engineering samply

3. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanská kriminální policie dopadla čtyři zaměstnance nejmenovaných OEM partnerů Intelu, kteří přes eBay prodávali vzorky procesorů – dedukujeme, že ukradených od svých zaměstnavatelů, kterým je Intel zapůjčuje na testování. Smlouvy, které Intel s partnery uzavírá, zakazují tyto procesory přeprodávat (totéž platí o engineering samplech zapůjčených novinářům).

Zdroj obrázku: http://www.206zulu.com/images/Police_Brutality_Khazm_97.jpg

Muži zákona při domovních prohlídkách zabavili 178 procesorů v údajné hodnotě 800 000 amerických dolarů, to znamená, že Intel si jednoho engineering samplu cení přibližně na $4500. Pachatelé je ale prodávali hluboko pod cenou, což je prý jeden z důvodů, proč byly tyto procesory na aukčních portálech tak populární. Tím druhým důvodem jest, že některé ES mají odemčený násobič.

Čtveřice inženýrů, kterým nyní hrozí až pět let ve vězení, se přiznala, že od roku 2009 prodala už kolem pěti set (!) procesorů (do září/septembra 2011, kdy se o gangu dozvěděla policie, překvapivě nikomu nechyběly). Podle The China Post policie důrazně varuje před nákupem těchto procesorů, možné vysvětlení ale podává až techPowerUp: engineering samply prochází u výrobců intenzivním a někdy destruktivním testováním, jehož vlivem mohou být poškozeny.

Zdroj: The China Post, techPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?