Hlavní navigace

Polovina mobilních internetových uživatelů je online každý den

9. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle průzkumu Mediascope, který uskutečnilo Sdružení pro internetovou reklamu ve spolupráci s IAB Europe, uživatelé z České republiky nejčastěji přistupují na internet přes stolní počítač nebo notebook.

Notebook a klasický PC používá pro surfování na internetu 70 procent Čechů, druhé místo zaujímají mobilní telefony s 14 procenty a třetí příčku obsazují tablety se 3 procenty. Denně je k celosvětové síti připojeno 62 procent internetových uživatelů, kteří přistupují přes počítač, a 47 procent uživatelů s mobilními zařízeními. Podle průzkumu vyplývá, že lidé používající počítač nebo notebook jsou online nejčastěji večer, zatímco mobilní uživatelé naopak během dne. Internet v ČR využívají z 90 % mladí lidé ve věku 16-24 let.

Uživatelé s přístupem na web z mobilu stráví online 11 hodin týdně, počítačoví uživatelé o 4 hodiny více. Ve srovnání s evropským průměrem máme vyšší hodnoty v obou případech. „Je to způsobeno zejména aktivnějšími mladšími věkovými skupinami českých uživatelů v kombinaci s větším podílem těchto věkových skupin ve struktuře českých internetových uživatelů ve srovnání se strukturou všech evropských internetových uživatelů,“ řekl k výsledkům Petr Kolář, analytik SPIR.

CS24

 

Zdroj: TZ SPIR