Hlavní navigace

Polovinu zisků z App Store a Google Play si rozdělí 25 vývojářů, celkem 60 mil.

6. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asi není žádným překvapením, že si největší částky za aplikace a především hry na iOS a Androidu rozdělují nejznámější vývojářská studia. S důkazem teď přišli analytici ze společnosti Canalys, kteří zveřejnili údaje za prvních dvacet dní listopadu. Dle nich bylo právě z App Store a Google Play za toto období vyplaceno 60 mil. USD, které šly na konto pouhých pětadvaceti vývojářů. Tato částka tvoří přibližně polovinu celkových příjmů všech vývojářů, jenž z virtuálních obchodů mají alespoň nějaký příjem.

Kromě hudebního přehrávače Pandora se ve všech ostatních případech jedná o vývojářská studia, která se specializují na mobilní hry. Mezi nimi nechybí EA, Rovio, Zynga, Gameloft nebo Disney. Techcrunch doplnil tyto údaje o statistiku, podle níž bylo v první třístovce nejpopulárnějších aplikací na App Store 145 her a v Google Play 116 her. Mezi třístovkou bezplatných aplikací bylo v App Store 94 her a 110 v Google Play.

Zynga má v App Store desítky her pro iPady i iPhony
Zynga má v App Store desítky her pro iPady i iPhony

Chris Jones z Canalys dále dodal, že bude v posledním měsíci maximálně složité se mezi tyto přední vývojářská studia dostat. Ta si mohou dovolit krátkodobé akce, kdy cenu aplikací sice sníží na 0,99 USD, avšak zisk se díky zvýšenému zájmu prakticky nezmění. To pro malé vývojáře neplatí.

Zdroj: Techcrunch