Hlavní navigace

Populární nástroj na psaní blogů Windows Live Writer bude open source

11. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzpomínáte na Windows Live Writer? Jednalo se o součást balíku Windows Live Essentials, který byl na sklonku života přejmenován na Windows Essentials. Podle některých je nástroj na psaní příspěvků, které bylo možné publikovat na blozích, dodnes nepřekonaný. Bohužel v rukou Microsoftu nemá žádnou budoucnost. Zmíněný balík nástrojů zemřel s příchodem Windows 8.

 

Od té doby se Redmondští věnují raději moderním dotykovým aplikacím, na což bohužel populární desktopové nástroje doplatily. Scott HanselmanMicrosoftu potvrdil, že firma otevře zdrojový kód textového editoru. Potenciálně jej tak kdokoli bude moct vzít a postavit na něm novou verzi, kompatibilní s novými systémy a snad i s novými funkcemi.

Napsal bych, že peklo zamrzlo, ale poté, co Microsoft otevřel část platformy .NET a nahlas zauvažoval o otevření Windows, se nelze divit. Nový Microsoft uvažuje jinak a je od něj pěkné, že dobrý nástroj nenechá úplně a zbytečně umřít. Doufejme, že se jej někdo ujme. O tom, kdy bude kód dostupný, zatím nevíme. Máte radost?

via WinBeta