Hlavní navigace

Slovensko spouští dražbu jednoznakových domén, ceny začínají na 1000 €

9. 9. 2024

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Slovenský správce domény .sk (SK-NIC) zpřístupní na podzim krátké jedno- až tříznakové domény formou aukce. Atraktivní doménu si bude moci koupit kdokoliv, držitelé ochranných známek dostanou několik týdnů náskok.

Některé krátké domény nebyly doposud uvolněné a nešlo si je tak zaregistrovat, což se má od října změnit. Budete si tak například moci zakoupit doménu cz.sk, py.sk či další. Jejich seznam najdete zde.

Pokud některé jméno odpovídá existující ochranné známce, budou mít její držitelé v říjnu přednostní právo k registraci. V listopadu potom začne aukce dostupná již všem. Zejména Elon by (s nadsázkou) mohl mít zájem o x.sk či mu.sk.

Prodej formou aukce má trvat týden, během kterého půjde přihazovat vyšší nabídka. Vyvolávací cena začíná na 1000 €, respektive 2000 € pro některé jednoznakové domény. Další rok už ale majitel zaplatí standardní částku jako za běžnou doménu. Vysoká cena je tak pouze jednorázová.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.