Hlavní navigace

Portál Frag.cz končí s online půjčováním her pro osobní počítače

30. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Frag.cz zavírá nadějnou online půjčovnu PC her, která neměla v Česku obdoby. Důvod konce je prostý – projekt za dva roky nedokázal přilákat dostatečné množství platících zákazníků. A to ani přes obstojnou nabídku her a řadu podpůrných aktivit – podcastů, pořadů a koneckonců i vlastního časopisu. Dále bude Frag.cz prodávat jen mobilní hry a nabízet bezplatné hry v internetovém prohlížeči. Uživatele nechá, aby „dohráli“ své předplatné, nadále jej už ovšem nebude prodlužovat.

Právě v předplatném spočívala svéráznost této půjčovny. Předplatili jste si jeden z balíčků her, stáhli Frag Player a hráli. Aplikace fungovala jako správce stahování a zároveň hlídala ochranu DRM. Nepředpláceli jste si konkrétní hru, nýbrž jejich určitou nabídku – a od ní se právě odvíjela cena zvoleného balíčku (později se sjednotily do jednoho). Hry jste mohli hrát neomezeně do doby, než vypršelo předplatné. Frag Player měl i některé pokrokové funkce – kupříkladu game streaming, díky čemuž jste mohli určitou hru začít hrát, zatímco se stahovala.

 

Určitou výhodou bylo to, že uživatelé mohli za balíčky snadno platit – kartou, prémiovou zprávou SMS nebo účtem u T-Mobile. Právě tento operátor službu Frag.cz provozuje a právě on dává nyní půjčovně stopku. Na českém internetu je tedy zase o jeden zajímavý projekt méně, byť nebyl nepříliš rozšířený.