Hlavní navigace

Portégé A600 - ultrapřenosné novinky od Toshiby

5. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uvedení nových modelů dává zákazníkům příležitost vybrat si notebook, jenž skutečně bude ladit s jejich vlastním osobním stylem. Portégé A600 s úhlopříčkou displeje 12,1" (30,7 cm) a hmotností pouhých 1,46 kg představuje ideálního společníka pro všechny, kdo dbají na módní styl.

Kromě možnosti výběru z atraktivních barev přináší notebook Portégé A600 navíc množství špičkových funkcí a vlastností, kterými jsou vybaveny i legendární modely Portégé R500/R600 - nejlehčí 12" notebooky na světě.

Portégé A600 je štíhlý a lehký notebook s extrémní odolností vůči nárazům, který tvoří samostatnou kategorii. Je vytvořen na míru pro mobilní využití a vyznačuje se inteligentními technologiemi, které jsou navrženy s cílem chránit jeho vnitřní části před nárazy a otřesy, které práci na cestách provázejí. Začne-li notebook padat, vestavěné čidlo volného pádu automaticky uzamkne pohyblivé části interního pevného disku a chrání tak uložená data před poškozením či případnou úplnou ztrátou.

Brzy si uživatelé budou moci objednat i verzi modelu Portégé A600 s pevným diskem typu SSD (Solid State Disk). Protože SSD disky nemají žádné pohyblivé části, je každý notebook vybavený diskem SSD extrémně odolný, lehký a navíc má menší nároky na energii.

Notebook Portégé A600 nabízí rovněž bohatou nabídku možností připojení, včetně rozhraní Bluetooth a tří USB portů, z nichž jeden funguje také jako rozhraní eSATA, jež poskytuje podstatně lepší možnosti při přenášení dat. Díky technologii Sleep-and-Charge společnosti Toshiba mohou uživatelé nabíjet externí zařízení připojené do portů USB i tehdy, když je notebook A600 vypnutý. Integrovaný modul pro mobilní širokopásmovou komunikaci dává uživatelům možnost využít vysoce kvalitní mobilní připojení na Internet s rychlostí až 7,2 Mbps. Integrovaný Wi-Fi modul rovněž nabízí rychlý a snadný přístup v místech, kde je možné se k bezdrátovým sítím připojit (hotspotům).

Díky vestavěné webové kameře a mikrofonu je Portégé A600 současně dokonalým nástrojem pro uskutečňování konferenčních video hovorů přes Internet. Ohromující výdrž baterií až sedm a půl hodiny také znamená, že sledovat filmy nebo pracovat na dokumentech na cestách je nyní mnohem snazší.

MMF24

Nové Portégé A600 jsou nejen stylové a lehké notebooky, ale také plně odpovídají směrnici o zákazu používání nebezpečných látek RoHS a účinně tak snižují dopady na životní prostředí díky nepoužívání olova, rtuti a některých dalších nebezpečných látek. Displej s podsvícením pomocí LED, nejmodernější úsporné procesory a využití SSD jako média pro ukládání dat rovněž přispívají k tomu, že baterie vydrží déle a celková energetická náročnost je nižší, což ještě více pomáhá chránit životní prostředí. V současné době je na trhu v prodeji model Portégé A600-133.

Toshiba Portégé A600

Cena 41 638 korun
Zdroj Toshiba (www.toshiba-czech.com)
  
Redakce při testovaní notebooků používá paměťové produkty od společnosti Kingston.
 

Specifikace

 Procesor Intel Core 2 Duo SU9300 (1,20 GHz, 800 MHz FSB, 3 MB L2)
 Operační paměť (vestavěná) 2 GB
 Operační paměť (rozšiřitelná do) 8 GB
 Pevný disk (velikost) 250 GB
 Pevný disk (rychlost) 5 400
 Pevný disk (typ připojení) SATA
 Optická mechanika (typ) multifunkční DVD-RW
 Optická mechanika (rychlost) nezjištěno
 Velikost displeje (palců) 12,1
 Rozlišení displeje (bodů) 1 280 x 800
 Grafická karta Intel GMA4500MHD
 Grafická paměť sdílená, až 1 340 MB
 Wi-Fi a/b/g/n
 Bluetooth 2.1
 Mobilní komunikace 3G (HSDPA/HSUPA)
 Operační systém Windows Vista Business / Windows XP Professional
 Porty (s výjimkou USB) 1x RJ45, 1x D-Sub, 2x audio, 1x eSATA
 Počet USB portů 2
 Slot pro karty 1x čtečka SD/SDHC, 1x ExpressCard, 1x replikátor portů
 Rozměry 286 x 223 x 29,9
 Hmotnost 1,46