Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Poslanec Aleš Rádl chce zastavit aukci ČTÚ o prodeji mobilních frekvencí. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 5. 4. 2012 6:03

    anonymní

    Ve spojení s dalšími Google technologiemi se otevírají dveře (i wokna) pro další využití. Google nedávno např. spustil tzv. personalizované rozpoznávání mluveného slova. Tím se výrazně zvýší přesnost rozpoznávání a hlasový vzorek bude přiřazen k účtu uživatele. To umožní ve spojení např. s těmito brýlemi zobrazovat na displayi text převedený z mluvené řeči a to přímo ve vztahu k uživateli, který mluví. Pokud Vám např. Váš kamarád PETR zpřístupní (po odeslání Vašeho požadavku) přístup k jeho hlasovému vzorku pak se před textem na displayi zobrazí: PETR: Ahoj, už jsem tě dlouho neviděl. Další řádek bude např. ANNA: ...... atp. Hlasy nevázané na registrované přátele mohou být ale také odlišeny. Např. číslem, písmenem (USER 125 atp.). Praktické využití ? Skvělé pro neslyšící. Pro ně je to naprosto jiná dimenze existence, když se budou moci orientovat ve světě slyšících. Ale využití není jen pro neslyšící. Co třeba real-time překlad cizí řeči do mateřského jazyka? Při spojení několika nových technologií mohou přijít mnohá velmi zajímavá a užitečná řešení. Škoda, že Google zatím není aktivní i v naší zemi a neumožňuje práci na podobných projektech. Jeho pobočka zde se orientuje na předvádění svého nového (designově originálního) centra ale vývoj Google služeb provázaný třeba na naše university jde jaksi mimo jeho vektor zájmu. No .. možná se pletu ..