Hlavní navigace

Potvrzeno: ČEZ se na podzim stane virtuálem v síti Telefóniky

25. 7. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Hospodářské noviny dnes přinesly rozhovor s obchodním ředitelem ČEZu Alanem Svobodou, který potvrdil, že energetická jednička bude nabízet i mobilní služby. ČEZmobile odstartuje na podzim v síti Telefóniky a díky své velikosti (už teď má 3,5 milionu klientů) si dokáže vyjednat tak dobré podmínky, aby mohl konkurovat všem operátorům ve všech cenových hladinách.

ČEZmobile

Firma ale nebude spojovat nebo podmiňovat mobilní služby s energetikou, stávající klienty však čekají nějaké výhody. Konkrétní podobu ani ceník zatím ČEZ nezveřejnil.

 

Do puntíku se tím vyplňují informace, se kterými jsme na začátku měsíce přišli exkluzivně na Cnews.cz. ČEZ si už řekl o 100 000 mobilních čísel ve formátu 705 000 až 705 099 999. Má zaregistrované ochranné známky mobil od ČEZČEZmobile. A drží už také domény cez-mobile.cz nebo cez-mobil.cz. Stejně tak jsme správně odhadli, že buce ČEZ hostovat u Telefóniky, která si k sobě pouští jen velké společnosti. ČEZ ICT Services už navíc nabízí mobilní volání v síti O2 pro své zaměstnance.