Hlavní navigace

Potvrzeno: čipset P67 podporuje SLI!

7. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už u některých desek od Asusu, Gigabytu nebo MSI jsme viděli, že ač jsou postaveny na čipsetu od Intelu, podporují zapojení dvou a více karet Nvidie do SLI. Nyní to Nvidia potvrdila – desky s čipsetem P67 budou většinou SLI podporovat.

Nvidia SLI je technologie, která umožní na základních deskách s její podporou zapojit více grafických karet Nvidia GeForce a přimět je ke spolupráci.

Přesně řečeno dnes Nvidia oznámila, že dala řadě svých partnerů, jmenovitě třeba Asusu, Gigabytu, MSI, EVGA nebo samotnému Intelu licenci na svůj multi-GPU systém pro desky procesorů Sandy Bridge, konkrétně na desky s čipovou sadou Intel P67 Express.

Gigabyte GA-P67A-UD4 se dodává už rovnou s SLI můstkem, podporuje dvoucestné SLI

„Zkombinovaná síla procesorů Sandy Bridge a technologie Nvidia SLI zákazníkům poskytne stavební kameny pro ultimátní herní PC platformu“, řekl Joel Christensen, general manager divize Intelu pro základní desky partnerů. „Jak Nvidia, tak Intel budou pokračovat ve sdílení vášně pro protlačování PC jako nejlepší herní platformy, a tato kombinace určitě zaujme kohokoli, kdo si v roce 2011 bude chtít koupit nebo postavit počítač.“

Pravda, vedle nedávných dlouhých bojů a vzájemného osočování Nvidie a Intelu zní prohlášení dosti škrobeně. Nvidia sice už nesmí vyrábět pro Sandy Bridge své čipsety nForce, alespoň si ale přilepší na prodejích karet, dá se navíc čekat, že licence nebyla poskytnuta úplně zdarma.

KL24

Většina desek s čipsetem P67 bude tak podporovat 2-way SLI (dvě karty), přičemž několik málo, které ponesou čip nForce 200, bude podporovat i 3-way nebo 4-way SLI.

Zdroj: TCmagazine

Byl pro vás článek přínosný?