Hlavní navigace

Potvrzeno: Samsung bude platit Microsoftu kvůli Androidu

29. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete na dojnou krávu? Už je to jisté. Samsung nechce čekat, až jej možná ochrání Google nákupem Motoroly, ale raději přiskočil k Microsoftu. Společně podepsali křížovovou licenční dohodu o výměně patentů.

Ale zároveň Microsoft dodává, že bude od Samsungu dostávat poplatky za smartphony a tablety s Androidem. Na oplátku se Samsung nevzdá vývoje telefonů s Windows Phone, však také tento týden ohlásil model Omnia W.

Microsoftu už oficiálně kvůli Androidu platí i HTC, Acer, General Dynamics Itronix, Onkyo, Velocity Micro, ViewSonic a Wistron.

Hodně naštvaný je kvůli těchto dohod samotný Google, který reagoval slovy:

„This is the same tactic we’ve seen time and again from Microsoft. Failing to succeed in the smartphone market, they are resorting to legal measures to extort profit from others’ achievements and hinder the pace of innovation. We remain focused on building new technology and supporting Android partners.“

Microsoft prý pořád selhává na trhu se smartphony a tak se snaží právními kroky vydírat ostatní výrobce a vydělávat na úspěchu druhých. Plus samozřejmě brání inovacím.

Na to odpověděl Microsoft na svém blogu:

CS24

„We recognize that some businesses and commentators – Google chief among them – have complained about the potential impact of patents on Android and software innovation. To them, we say this: look at today’s announcement. If industry leaders such as Samsung and HTC can enter into these agreements, doesn’t this provide a clear path forward?“

Není prý důkazem, když velcí hráči jako Samsung a HTC podepíšou takovou dohodu, že se jedná o cestu vpřed? (Tím se ale nijak nevylučuje vydírání [poznámka redakce]).

Zdroj: Microsoft, TechCrunch