Hlavní navigace

Potvrzeno: Samsung chystá duální foťák a okopíruje přitom princip od Huawei

29. 6. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší výrobce smartphonů na MWC v Šanghaji představil novou generaci obrazových snímačů IsoCell. Ty bude nově řadit do čtyř podskupin Bright, Fast, Slim a Dual. První přinese zvýšenou citlivost na světlo, druhá rychlé zaostřování, třetí bude určena do nejtenčích zařízení a poslední zamíří do produktů se dvěma objektivy. Tím prvním by přitom měl být Galaxy Note 8.

KL24

Samsung představil ucelené řešení Dual Camera Solution sestávají ze dvou 13Mpx snímačů o velikosti 1/3,06". Oba tedy používají 1,12mikrometrové pixely a před oběma se bude nacházet objektiv o světelnosti F2,0. V čem se liší? Podobně jako u Huawei je jeden snímač barevný a druhý černobílý. Absence barevného filtru pomůže lepší citlivosti i hezčím BW snímkům. Kombinací obrazu obou snímačů pak vznikne čistší barevná fotka.

U Galaxy Notu 8 se s duálním foťákem počítá, ale nemyslím si, že by Samsung použil zrovna toto konkrétní řešení. Kombinace barevného a černobílého snímače je pravděpodobná, ale Korejci u svých vlajkových lodí používají větší senzory a světelnější objektivy.

Samsung IsoCell pro duální foťáky Samsung IsoCell pro duální foťáky

Byl pro vás článek přínosný?