Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Používanost Windows na počítačích je nad 90 %. Není to ale vlastně jedno? [komentář]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 10. 2016 13:08

    Maudit (neregistrovaný)

    V cem je objektivne produktivnejsi MacOS? V nicem. Jasne, Macy maji urcity hipster efekt, ale tim to konci. Z ciste financnich duvodu je cena pracovniho Windows stroje mnohem nizsi. Tak bud konkretni a pouc nas.

    Navic co rikas o tenkych klientech a multiuzivatelskych prostredich je nesmysl. Vzhledem k tomu, ze Microsofti Hyper-V a jejich Remote Dekstop implementace podporuje dokonce i virtualizaci GPU, muze se na tenkem klientu delat i profesionalni prace (napr. grafika, prace s videem, atd.). O zabezpeceni asi radeji ani nemluv. Kdyby to bylo tak jak rikas, ze vetsina serveru je na Linuxu, tak proc je neustale tolik uspesnych utoku na organizace? Proc je Android, taktez postaveny na linuxu, tak deravy? Proc je MacOS, takztez postaveny na linuxu, uplne stejne deravy? Protoze zabezpeceni je hlavne o uzivatelich systemu (a tim myslim i jeho spravce). Z ciste pragmatickeho pohledu jsou Windows velmi bezpecny system, vzhledem k tomu, ze na desktopu maji 90% a neni to tak, ze by polovina svetovych pocitacu byla zavirovana. Samozrejme, ve svete, kde jsou lide schopni z uloz.to stahnout film s koncovkou .exe a spustit ho, prejit varovani, ze je to neznamy software a pak mu jeste pres UAC (nebo sudo) dat prava, nebude zadny system nikdy stoprocentni.