Hlavní navigace

PowerDVD 11: přehraje, vylepší a převede do 3D vaše videa i fotky

21. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Navzdory svému názvu už není přehrávač Cyberlinku pouze pojítkem mezi DVD mechanikou a monitorem. DVD dnes přehrají Windows už v základní instalaci, takže před vývojáři čekaly jiné výzvy. Tou byly v sedmé verzi přehrávače disky Blu-ray, které byly v desítce doplněny také o jejich 3D varianty.

PowerDVD 11 v trendu stereoskopie pokračuje. Poradí si navíc se zaznamenanými pořady 3DTV (standard ISDB-T), 3D fotografiemi (MPO/JPS), technologie TrueTheater dokáže interpolovat obraz z jednoduchých fotografií a online fotek uložených na Facebooku a Flickru. TrueTheater také umí zlepšit kvalitu videa, která jsou streamována z DLNA serverů, chytrých zařízení a YouTube.

Další novinkou je propojení s chytrými telefony (Android a iPad). Ty slouží jednak jako dálkové ovládání, jednak jako zdroj obsahu.

Nechybí rozšířená podpora sociálních sítí. PowerDVD 11 přehrává videa z YouTube, dokáže prohlížet, stahovat a komentovat fotky na Facebooku a Flickru, nahrávat video na YouTube (i 3D) a také na Facebook.

Přehrávač Cyberlinku nově umí přehrávat a také ukládat video/hudbu/fotografie streamované z chytrých zařízení pomocí DLNA. Poslední novinkou je zahrnutí podpory „Lossless HD Audio (HDMI 1.4)“. Co přesně to znamená, si nejsem jistý. Odhadoval bych to na bezztrátový signál LPCM s 24b hloubkou zvuku a frekvencí 192 kHz.

CS24

Cyberlink znovu prodává tři různé edice lišící se výbavou. Verze Ultra stojí 99,95 dolaru, Deluxe 69,95 dolaru a Standard 49,95 dolaru. Co všechno jednotlivé balíčky obsahují, najdete zde. Na stejných stránkách si také můžete všechny verze objednat online.

Zdroj: Cyberlink