Hlavní navigace

PowerPoint usvědčil vraha v románu Crush

25. 9. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro spisovatele Alana Jacobsona je dle jeho vlastních slov moderní technologie nedílnou součástí života, což se projevuje i v jeho knižních dílech. 23 let od okamžiku, co přešel z Macu Plus na PC, pravidelně kupuje software Microsoftu a patří mezi fanoušky této společnosti.

Součástí příběhu nového kriminálního románu nazvaného CrushEN jsou i technologie Microsoftu, jako Windows Live, Microsoft Surface, Outlook a další. Klíčovou roli pak hraje PowerPoint dokument, v jehož metadatech nalezne zaměstnanec Microsoftu důležité informace k usvědčení sériového vraha.

Ačkoliv to může vypadat jako vlezlá placená reklama, autor ujišťuje, že se o nic takového nejedná. „Opravdu si vážím toho, co Microsoft dělá. Vytváří velmi složitý software, který je nesmírně snadné používat., komentuje.

Koneckonců, ne vše v díle pochází od Microsoftu. Kupříkladu namísto Windows Mobile používá detektiv zařízení BlackBerry.

Perličkou je, že zmíněný pomocník z Microsoftu, který nalezne usvědčující důkaz, je založen na opravdovém zaměstnanci redmondské společnosti, jemuž Jacobson tímto způsobem děkuje za technickou pomoc.

Zdroj: CNet