Hlavní navigace

PowerShell Controller+ Battery: Logitech udělá z iPhonu a iPodu herní konzoli

20. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Několik týdnů nazpět odhalil známý twitterový kanál @evleaks obrázek netradičního gamepadu pro iOS. Dnes jej Logitech oficiálně potvrdil, jmenuje se PowerShell Controller+ Battery. Název prozrazuje to nejdůležitější, zařízení funguje jako ovladač a obsahuje i vlastní akumulátor.

PowerShell zároveň slouží jako pouzdro pro iPhone 5, 5S nebo iPod Touch 5. generace. Zařízení schováte dovnitř a přitom nepřijdete o díru pro foťák, ovladač hlasitosti ani konektory pro sluchátka nebo nabíjení. Logitech se spoléhá na podporu gamepadů díky novému API v iOS 7. (Herní vývojáři jej pochopitelně musí využívat, jako například česká pecka Dead Trigger 2.) PowerShell obsahuje směrový ovladač, čtyři hlavní tlačítka a dva triggery.

Ovladač narostl do rozměrů 200 × 63 × 21 mm a váží 120 gramů. V těle je 1500mAh akumulátor, přibližně stejně velký najdete i v iPhonech, takže hraní s PowerShellem bude až dvakrát delší než se samotným telefonem. Jen je škoda, že výrobce dovnitř neintegroval i stereo reproduktor. Nevýhodou je také dost vysoká cena, Logitech si řekne o 2599 Kč.

 

Zdroj: TZ

Byl pro vás článek přínosný?