Hlavní navigace

Pozvání: přijďte si vyzkoušet taktování procesorů Intel Ivy Bridge na VUT v Brně

14. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zajímavá vás přetaktování? Jste nadšenci do počítačových komponent? A jste studenty VUT v Brně nebo bydlíte v Brně, případně poblíž Brna? Potom máte jedinečnou možnost přijet se podívat a případně si i zkusit ladění počítačových komponent pod dohledem tří českých overclockerů a redaktorů.

 

Ve středu 21. listopadu se ve vstupní hale budovy Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií a Fakulty podnikatelské na Kolejní 4 v Brně uskuteční akce za podpory společností Asus, Alfa Computer a Kingston, za což si zaslouží poděkování. Tři vylosovaní šťastlivci z davu usednou k sestavám a za odborné asistence, kterou jim poskytnou overclockeři a redaktoři Adam „Blue Storm“ Kahánek, Michal „FlanK3r“ Šimonek a Aleš „froxic“ Kaňák, se budou snažit vytvořit co nejlepší výsledek v několika benchmarcích.

A co se bude taktovat? Hlavním stavebním kamenem všech tří sestav bude základní deska Asus Maximus V Extreme, do ní bude osazen procesor Intel Core i5-3570K, obrazový výstup bude poskytovat grafická karta Nvidia GeForce GTX 660 Ti v provedení od Asusu, systém poběží na SSD HyperX od Kingstonu a operační paměti budou taktéž od společnosti Kingston. O chlazení se bude starat ověřený chladič Gelid Tranquillo.


MMF24

Nesmíme rovněž zapomenout na hlavní a také dodatkové ceny. Tři taktující budou soutěžit o hlavní ceny, ale pro ostatní je možnost se také zapojit do soutěží o drobnosti od partnerů této akce. Budete mít také možnost se nás ptát na jakékoliv dotazy ohledně taktování a třeba i extrémního, byť se jím na této akci zabývat nebudeme.

Začátek akce je naplánován na 10:00 a konec s vyhlášením na 17:00. Pokud nejste z Brna, případně se v něm ještě moc neorientujete, tak zde jsou možnosti, jak se na místo konání dostat z hlavního nádraží nebo z autobusového nádraží:

  • z hlavního vlakového nádraží tramvajemi 12 nebo 13 na zastávku Skácelova (směr Technologický park) a odtud autobusem 53 (směr Technologický park) až na zatávku Kolejní, která se nachází před budovou, kde se bude akce konat; případně je možné jet tramvajemi 12 a 13 až na zastávku Technologický park a pěšky z ní dojít k budově (zhruba 250 metrů)
  • z autobusového nádraží (ze Zvonařky) je možné jet tramvají 12 ze zastávky Zvonařka, která se nachází kousek od nádraží, a dále pokračovat viz cesta z hlavního nádraží; případně ze zastávky ÚAN Zvonařka autobusem 84 na zastávku Skácelova a poté opět viz cesta z hlavního nádraží