Hlavní navigace

Přechod z Windows 8.1 Preview na RTM si vyžádá přeinstalaci všech aplikací

6. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dotazy na upgrade padají s železnou pravidelností kolem vydání jakýchkoli Windows. Microsoft se tentokrát s odpovědí nezdráhal a rovnou prozradil, jak to bude s Windows 8.1 Preview. Ukázka budoucí verze Windows vyjde již 26. června. Jakmile bude uvolněna, stávající instalace Windows 8 vám dostupnost aktualizace naznačí skrze kanál Windows Update. Pokud projevíte zájem, budete ale přesměrováni do Windows Store, kde si přečtete popis a případná rizika. Pak se můžete pustit do instalace.

Šílenost týdne: Hodinové video zachycuje upgrade z Windows 1.0 až na Windows 8

Jistě vás ale zajímá, jak to bude dál. Jakmile budou Windows 8.1 dokončena, obdrží testeři i všichni ostatní opět výzvu k instalaci aktualizace. Proces přechodu bude tím pádem výrazně jednodušší, než tomu kdy bylo. Každá dobrá věc ale za zády umně skrývá negativní prvky. Ačkoli budou při upgradu zachovány uživatelské účty, data atd., po instalaci Windows 8.1 RTM budou testeři muset přeinstalovat všechny aplikace. Platí to dokonce i v případě, kdy se rozhodnete Windows 8.1 Preview opustit a obnovíte opět Windows 8.

 

A pozor, nemluvíme jen o dotekových aplikacích, nýbrž i o programech pro desktop. Přeinstalace budou ušetřeni pouze uživatelé, kteří se úplně vyhnou Windows 8.1 Preview a přejdou rovnou na Windows 8.1 RTM. Tehdy bude upgrade prakticky bezbolestný.

Zdroj: ZDNet