Hlavní navigace

Představen Samsung Galaxy Player 5.8. Konkurence pro iPod Touch?

27. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung nevede bitvu s firmou Apple jen na poli mobilních telefonů a tabletů. Trochu stranou zájmu zůstávají dotykové přehrávače, které našly evidentní inspiraci v iPodu Touch. Na první pohled se od klasických telefonů Samsung se systémem Android neliší, chybí jim ale telefonní modul. Co je ovšem důležitější, nepostrádají přístup do obchodu Google Play a jsou většinou podstatně levnější než smartphony.

Novým přírůstkem do této kolekce je Samsung Galaxy Player 5.8. Oproti iPodu má mnohem větší displej, možná až zbytečných 5,8“ a rozlišení 960 × 540 bodů. Zařízení už se dá možná označit za minitablet, vždyť rozměry jsou 166 × 86 × 11 mm s 221 g hmotnosti. Výbava je opravdu excelentní. Nechybí Android 4.0, dvoujádrový procesor, 1 GB RAM, Wi-Fi nebo GPS. Velmi dobře vypadá i kapacita baterie 2500 mAh. Přístroj se bude prodávat ve dvou verzích, s různou kapacitou interní paměti. Na výběr je 32 nebo 64 GB. Oboje samozřejmě podporované paměťovými kartami.

Samsung má v kategorie multimediálních přehrávačů velmi dobře našlápnuto a jestli Apple nezareaguje výrazně vylepšeným iPodem Touch, korejský konkurent ho v této oblasti překoná.

Zdroj: Samsungtomorrow