Hlavní navigace

Předstihnou prodeje tabletů notebooky a PC?

3. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nízká cena, jednoduchost použití a mobilita tabletů jsou důvody k tomu, proč by mohly prodeje tabletů v roce 2016 předstihnout klasická PC a notebooky.

Budoucností klasických PC je postupný úpadek - alespoň pokud bychom měli věřit předpovědím technologického šéfa společnosti Fujistu Josepha Regera. Tablety podle něj berou prodeje desktopům a notebookům, a ceny tabletů se neustále snižují. Reger předpokládá, že do roku 2016 prodeje tabletů předstihnou PC a notebooky. Podle serveru The Register jmenuje Reger tablet od Amazonu jako příklad levného přístroje, kdy si uživatelé mohou zakoupit několik zařízení, aby se stále nacházeli v blízkosti svého domu na vhodných místech. "Nebudou muset chodit do speciální místnosti v domě, kde se nachází PC - tablety budou připraveny na různých místech, kdekoli je budou chtít používat."

Úspěch iPadu je rovněž přesvědčivým faktorem, podporujícím Regerovy výroky. Příjem obsahu prostřednictvím tabletu může být mnohem snazší a rychlejší než pomocí PC, ačkoli pro vytváření obsahu se bude stále používat tradiční PC.

Samsung Galaxy Tab

MMF24

Reger není jediný, kdo věří tabletům. Organizace CEA nedávno předpověděla, že prodeje tabletů předstihnou HDTV, a DisplaySearch očekává 172,4 milionů jednotek prodaných v roce 2014. Některé marketingové výzkumné skupiny jako NPD stále nejsou přesvědčeny, že tablety jsou odpovědné za pád prodejů PC. Bez ohledu na to, samozřejmě nelze nevidět úspěch iPadu na současném trhu a jeho vliv na investory a výrobce.

Zdroj: notebookcheck.net