Hlavní navigace

Přehled: Jaké smartphony vyšly v květnu?

3. 6. 2024

Sdílet

Zdroj: HMD
Měsíc tabletů: Xiaomi má nový Redmi Pad Pro, Apple iPady a Huawei model s PapperMate displejem. Kromě toho jsou tu nové modely smartphonů od Sony, Google k nám poprvé dovezl Pixel a Xiaomi (pardon, Poco) má rovnou dvě novinky.

Pravidelný měsíční přehled mobilních novinek ze světa smartphonů a jejich výrobců.

Jaká mobilní novinka se vám v květnu líbila nejvíce?

Xiaomi

Xiaomi přivezlo tento měsíc do Česka smartphony Poco F6 a F6 Pro. Levnější model jsme již podrobili recenzi. Nový tablet Redmi Pad Pro pak láká na 120Hz displej.

Oficiální představení tabletu Redmi Pad Pro. Xiaomi láká na příznivou cenu a 120Hz displej Přečtěte si také:

Oficiální představení tabletu Redmi Pad Pro. Xiaomi láká na příznivou cenu a 120Hz displej

Apple

Apple začátkem měsíce představil nové iPady Air a Pro ve dvou velikostech displeje. Model Air je přitom ve dvou úhlopříčkách poprvé. Pohání je nový procesor Apple M4 a místo jednoho displeje mají dva – říkají tomu Tandem.

Nové iPady Air a Pro: V hlavní roli nový procesor M4, dvojitý OLED displej a zbrusu nové příslušenství Přečtěte si také:

Nové iPady Air a Pro: V hlavní roli nový procesor M4, dvojitý OLED displej a zbrusu nové příslušenství

Google

Google v květnu (ve stejný den, jako byla konference Applu k novým iPadům) spustil oficiální český Google Store a rovnou přivezl nejnovější model Pixel 8a. Ten je parametrově docela podobný půl roku starému Pixelu 8, ovšem za nižší cenu.

Je to tady! Google dnes spustil oficiální český Google Store a přivezl nové Pixely Přečtěte si také:

Je to tady! Google dnes spustil oficiální český Google Store a přivezl nové Pixely

Huawei

Huawei představil 9. května v Dubaji druhou generaci tabletu MatePad 11.5"S s matným PapperMate displejem (za 10 999 Kč) a hodinky Watch Fit 3 a Watch 4 Pro Space Edition. Náramek Fit 3 (za 3999 Kč) je designově hodně podobný hodinkám Apple Watch, ovšem lépe funguje s Androidem.

Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3

Autor: Huawei

Honor

Honor představil novou řadu smartphonů Honor 200. Všechny tři varianty mají 6,7" OLED displej a pohání je Snapdragon 8s u modelu Pro až po MediaTek 6080 u modelu Lite. Do Česka zatím Honor přivezl jen model 200 Lite, ale časem se k nám podívají i Honor 200 a 200 Pro. Za cenu 7990 Kč se u nás bude prodávat v černé a zelené barvě. Modrá (na fotografii) u nás nebude. Během předprodeje dostanete 66W nabíječku, která se jinak prodává samostatně. Kde jsou ty časy, kdy nabíječky byly vždy v balení… Recenzi Honoru 200 Lite přineseme na Cnews již brzy.

Honor 200 Lite

Honor 200 Lite

Autor: Honor

Nokia

Nokia vydala remake legendární 3210. Po 25 letech si tak můžete koupit tlačítkový telefon, jehož design připomíná dodnes pátý nejprodávanější telefon na světě. Jen má barevný displej a stojí pod dva tisíce. Vedle toho pak trochu zapadly nové modely hloupých telefonů Nokia 225 a Nokia 235.

CS24

Legendární Nokia 3210 je zpět. Barevný had, LTE, USB-C a cena pod 2 tisíce Přečtěte si také:

Legendární Nokia 3210 je zpět. Barevný had, LTE, USB-C a cena pod 2 tisíce

Sony

Sony představilo šestou generaci (VI) svých Xperií, konkrétně vlajkový model 1 a levnější „desítku“. Prostřední Xperia 5 VI přijde na podzim. Zajímavostí je, že Xperia 1 již není vysoký úzký telefon a z poměru stran 21 : 9 přešel na běžnějších 19,5 : 9. Cenově se toho Japonci nebojí, za novou Xperii si řeknou 35 tisíc Kč.

Sony skončilo s úzkou nudlí. Xperia 1 a Xperia 10 šesté generace jsou tady Přečtěte si také:

Sony skončilo s úzkou nudlí. Xperia 1 a Xperia 10 šesté generace jsou tady

Motorola

Pro zahraniční trhy představila Motorola nový Moto X50 Ultra, což je identický model k našemu Edge 50 Ultra. To jen tak pro úvod, zajímavější zprávou je zákaz německého soudu prodávat smartphony Motorola.

ikonka

Zajímá vás toto téma? Chcete se o něm dozvědět víc?

Objednejte si upozornění na nově vydané články do vašeho mailu. Žádný článek vám tak neuteče.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.