Hlavní navigace

Přejděte na Windows 7 (RC) s lehkostí

6. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud budete kupovat nový počítač s Windows 7 (až vyjde), nemusíte se obtěžovat se složitým přenosem osobních souborů a nastavení. Microsoft nabízí speciální nástroj, s nímž jsme se mohli setkat už ve Windows Vista, česky nazvaného „Migrace Profilu Uživatele“. Windows Easy Transfer byl vylepšen, aby umožnil ještě snadnější přechod na nové Windows 7 (včetně testovací RC verze), ze systémů Windows XP, Windows Vista a Windows 7 Beta.

Za pomoci speciálního kabeluEN, domácí sítě, či externího disku lze přenést uživatelské účty, které si zvolíte. Můžete tak některé ponechat na stávajícím stroji a zbytek přesunout na nový počítač, vybavený systémem Windows 7 (RC). Přenášejí se veškeré osobní soubory (složka Dokumenty, Hudba, Obrázky apod.), nastavení programů a systému. Podobně jako u uživatelských účtů nabízí nástroj vyškrtnutí těch nežádaných: Kupříkladu příliš velkých souborů, a to nejen při jejich „sbírání“, ale i při obnovování na cílové kupě součástek.

Přehled o průběhu celé akce poskytnou nové reporty (neboli zprávy). Nabízejí nejenom souhrnné informace, ale rovněž detaily ve formě „co bylo kam nakopírováno“ nebo seznamu nainstalovaných programů z předchozího PC a případným odkazem na jejich opětovné stažení. Novou verzi Windows Easy Transfer naleznete ve včera vypuštěném Windows 7 Release Candidate. Pro hromadné migrace uvítají zejména administrátoři nástroj User State Migration Tool 4.0EN.

MMF24

Zdroj: Windows Team Blog