Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Překvapení v levných SSD. Crucial BX300 přináší 3D NAND typu MLC a navíc dobrý výkon. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 6. 9. 2017 10:24

    Zann (neregistrovaný)

    No vždyť Ti to vysvětluju celou dobu :-) Zaprvé potřebuješ system, který je udělaný tak, aby se nezasíral. Nemá registry které bobtnají každým dnem, po odinstalování jakéhokoliv programu Ti nezůstávají zbytky všude možně po všech uložištích, system kde každou chvilku nedochází k nějakému konfliktu ovladačů a podobně. No a druhá věc je, že s ním prostě umíš zacházet. Postavíš PC, nainstaluješ, nastavíš, založíš. Doinstaluješ všechny věci které potřebuješ (neplést prosím s "všechny programy", to je pak jasné že je na systemový disk i 1TB málo) nastavíš, uděláš přírustkovou zálohu a máš vykydáno, už to prostě nikdy nemusíš instalovat a to ani po výměně jakékoliv části HW (pokud vyloženě nepřecházíš z platformy Intel na AMD nebo obráceně). Jednou za měsíc, za dva (prostě když se nahromadí větší množství zásadních aktualizací, třeba v kernel ap.) uděláš přírustkovku (práce na 10 minut, takže argument že je to dřina, otročení systemu, nebo ztráta času je úplně mimo). Když po aktualizaci, nějaké zásadní něco neklapne, tak to můžeš za A) odinstalovat, KOMPLETNĚ, uděláš obnovu a nefunkční aktualizaci zakážeš. O tom se uživatelům Windows, zejména pak Windows 10 ani nesní, ti si mohou na SVÉM systemu zvolit možná ještě tak uživatelské jméno, ale tím to hasne :-) Tohle prozměnu přijde jako "voser" mi. Takže já nezakládám a nedělám přírustkové aktualizace zasviněného systému, ale čistého, aktualizovaného, funkčního systemu, nepotřebuju žádné virtuálky ani další licence, tzn. žádný další "voser" který bych musel absolvovat s Windows. A mám pocit žes stále nepochopil, že systém je třeba mít čistý NE KVULI "NEZNATELNÉMU VÝKONU", to je to poslední proč mít system čistý a vpořádku :-) No a pokud se s těmi banalitami jako je "redo/undo" systemu drbeš půl dne, protože to prostě neumíš (žádný učený z nebe nespadl, já taky kdysi začínal a myslel jsem si že to je moc práce s mizivým výsledkem - dokud nenastal průser, jak už to tak bývá) tak to ale neznamená že je to zbytečné a že je to "voser" a taky opakuji, že máme asi jiné představy o tom, co je funkční system. Pro mě by byl například nefunkční system i v případě, že Windows 7 přeplácnu Windows 10 byť by to bylo bez používání a den staré, mezitím co Ty si na tomhle stroji lebedíš už 6 let, prostě každý to máme jinak, pro každého je "voser" něco jiného :-)