Hlavní navigace

Přes Android Pay půjde platit i bez platební karty. Díky PayPalu

19. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google prohlubuje spolupráci s PayPalem. S ním navázal první styky před třemi lety, když uživatelům umožnil platit pomocí PayPalu v Google Play (u nás zatím ne). Teď firmy oznámily, že již brzy bude možné skrz službu Android Pay platit v kamenných obchodech, e-shopech a aplikacích i bez platební karty. Poslouží k tomu právě nabitý účet u PayPalu.

Telefon s Androidem 4.4+ a čipem NFC se tak bude chovat jako virtuální karta nezávisle na bance nebo karetní instituci. Do budoucna přibude i podpora platebních karet zapojených do PayPalu. To je klíčová informace, protože v současné době lze s Androidem Pay spárovat jen vybrané karty vybraných finančních institucí. Oklikou přes PayPal by mělo být možné platit libovolnou kartou libovolné banky.

KL24

Má to samozřejmě i háček. Android Pay s PayPalem bude zatím fungovat jen v USA. Samotný Pay je dostupný již v 10 zemích, z kontinentální Evropy v Polsku a Belgii. Od loňska se šušká, že Android Pay zamíří do Česka letos na jaře. Aplikace Pay je již v češtině, ale nepřijme žádnou českou kartu.

Univerzální platby mobilem od Googlu, Applu, Microsoftu ani Samsungu u nás zatím nefungují. Vlastní řešení pomocí NFC již ale představily dvě banky – ČSOB a KB.

Byl pro vás článek přínosný?