Hlavní navigace

Přetaktování Radeonu HD 4890 a GeForce GTX 275

4. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na GPUReview si redaktor dal tu práci, posbíral přetaktování z mnoha recenzí a zprůměroval. Jelikož mám trochu špatné svědomí z toho, že v republikováním obou tabulek zde už nedávám důvod k návštěvě webu autora, rád bych vás alespoň upozornil na připravené parametrové tabulky Radeonu HD 4890 a GeForce GTX 275 na tomto webu (ano, klepněte na odkaz a budete vidět, o čem mluvím).

Kdo GPUReview ještě nezná: jedná se o už poměrně velikou databázi grafických karet. U každé karty jsou nejen parametry, ale také hodnocené uživatelů, diskuze, odkazy na recenze karet různých výrobců (ty pravidelně přibývají) a můžete si kartu také virtuálně přetaktovat anebo ji aktivovat zablokované jednotky (zkuste třeba posouvat táhlem s frekvencí jádra a sledovat změnu fill-rate, podobně u pamětí pak propustnost apod.).

Jak vidíte, frekvenční rezerva 55nm jader G200 v GTX 275 a RV790 v HD 4890 je procentuálně podobná, paměti jdou v průměru o něco lépe taktovat na Radeonu. U GeForce bude pro přesnější výsledek potřeba počkat na více recenzí karet, jež nejsou přímo od Nvidie.

MMF24

Nepřehlédněte: Článek s odkazy na recenze GeForce GTX 275 a Radeonu HD 4890.

Zdroj: GPUReview

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku