Hlavní navigace

Při upgradu na Windows 8 se již neobejdete bez ověření původní instalace

20. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft zákazníkům obvykle ke konci prodejního cyklu Windows nabídne možnost přejít na nová Windows, až vyjdou. Tentokrát se rozhodl pro symbolický poplatek 14,99 eura. Za tyto peníze může na Osmičky v edici Pro přejít každý, kdo si v období od 2. června 2012 do 31. ledna 2013 zakoupil nový počítač s předinstalovaným operačním systémem Windows 7. Registrace byla zahájena v srpnu. V tuto chvíli máte přirozeně stále možnost rozhoupat se a upgrade si objednat. Zbývá vám ještě zhruba měsíc a půl.

Tip: Zaregistrujte se pro získání levného upgradu na Windows 8 za 14,99 EUR

Podle nových informací se Microsoft rozhodl, že bude důsledněji ověřovat, kdo si Windows 8 za výhodnou cenu ve zmíněné akci pořizuje. Donedávna jste na webu při vyřizování přechodu museli zadat model a výrobce počítače, přirozeně i datum nákupu. Požadovaných políček nicméně přibylo, Microsoftu musíte sdělit rovněž unikátní identifikační číslo kopie stávajících Windows, která aktuálně používáte a plánujete je nahradit. Vlastně se divím, že tento způsob ověření nároku na upgrade firma nezavedla dříve.

 

Pokud splňujete požadavky programu a na poslední chvíli jste si pořídili počítač s Windows 7, můžete se o levný upgrade přihlásit na webu windowsupgradeoffer.com. Windows 8 byla na trh uvolněna 26. října, což ovšem neznamená, že nyní nemůžete sáhnout po stroji se starší řadou operačního systému. Prodeje se budou ještě nějakou dobu překrývat s prodeji počítačů s Windows 8. Všichni ostatní mohou stále nakupovat upgrade na Windows 8 za 29,99 eura, což je stále nanejvýš příjemná cena.

MMF24

Levný upgrade za 14,99 EUR

Zdroj: Neowin