Hlavní navigace

Přibývají fotky iPhonu 5C, už se ví i předpokládaná cena bez úvazku

9. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Levný iPhone s označením 5C už se považuje za hotovou věc. Společně s iPhonem 5S by jej Apple měl uvést v průběhu září. Čím dál častěji se objevují fotografie ukazující stále stejné plastové šasi, do kterého by se měli namačkat komponenty odpovídající současnému iPhonu 5. Poslední kvalitní fotky bílého modelu se objevily na blogu Sonnyho Dicksona. Šasi zatím není osazené a kromě plastové vaničky obsahuje pouze kovová záda s distančními podložkami čekající na kompletní osazení.

iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C

Na stejném blogu byly publikovány i méně kvalitní fotky zachycující stejný zadní kryt v několika různých barvách. Obecně se totiž předpokládá, že stejně jako iPod Touch, bude možné iPhone 5C koupit v různých odstínech. Zajímavostí je, že zatím nikde není k vidění černá varianta, která by tak mohla zůstat pouze výsadou dražších modelů.

iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C iPhone 5C 

Spekulace se samozřejmě vedou i o ceně. Nejčastěji padá nedotovaná částka 450 USD bez úpisu operátorovi. V současné době se za tuto cenu prodává iPhone 4. Pokud by Apple nastavil ceny podle modelu z roku 2010, u nás by mohl v Apple Online Store stát 9 670 Kč. Je však třeba brát v úvahu, že Apple už prodává pouze model s kapacitou 8 GB a nebyla by tedy překvapením cena kolem dvanácti tisíc za nejlevnější 16GB variantu.

Zdroj: Sonny Dickson

 

Byl pro vás článek přínosný?