Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Přijde další ballot screen? Proti integrovanému antiviru ve Windows se bouří Kaspersky. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 11. 2016 8:52

    Drak_Tovikrov (neregistrovaný)

    Mě hlavně baví, jak tihle lidi stále útočí na Microsoft, když stejné a horší praktiky se odpouští Googlu, Applu a dalším. V momentě, kdy veškerý počítačový prostor ovládal Microsoft, mělo jistě smysl snažit se o rozproudění konkurence. Stalo se. Microsoft byl sesazen z trůnu a konkurence už existuje. Desktopy zdaleka nyní netvoří většinu počítačového vybavení běžného uživatele. Není tedy důvod Microsoftu nadále měřit speciálním metrem jenom proto, že se ještě drží alespoň na trhu desktopových OS. Jděte raději kopat do Googlu a Facebooku, kteří v současnosti představují mnohem větší hrozbu pro svobodu v kyberprostoru.

    Řeknu to jinak: koupil jsem si zařízení dva v jednom. Předinstalovaný byl pochopitelně McAfee. Nechal jsem doběhnout trial, odinstaloval ho a zjistil, že mi Defender vlastně pro moje tamní potřeby stačí. Na stolním počítači mám Avast a k němu ještě další firewall. Microsoft mi nijak nebrání používat konkurenci, pokud si myslím, že je lepší. Defender se v tomto případě poslušně vypne a neotravuje.

    Stejně tak brojit proti tomu, že Microsoft mění svůj operační systém tak, aby byl bezpečnější, to může fakt jen někdo, kdo má vlastní finanční zájem na děravém OS, pro které by pak poskytoval (úplatně) zabezpečení. Uživateli je to jedno, resp. spíš ocení, když jsou samotné Windows více bezúdržbové, bezpečnější a stabilnější, jak je zvyklý ze svého jáFonu nebo Droidu.