Hlavní navigace

Chybí vám Invex? Přijďte si do Brna zahrát na Mistrovství ČR v počítačových hrách

10. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Brně se tento víkend hraje finále letošního Mistrovství ČR v počítačových hrách. Akce se koná v rámci veletrhu In-Joy a soutěží se ve dvou hrách: Counter-Strike: Global Offensive a League of Legends. Celkem spolu ve finále soupeří osm týmů ve dvou skupinách, které podle pořadí postoupí do play-off a nedělního finále. Vítězný tým dostane 60 000 Kč.

O možnost být v Brně na MČR bojovalo během minulých měsíců mnoho týmů na jednotlivých kvalifikačních turnajích, takže teď už můžete sledovat jen ty nejlepší. Ideálně přímo na velkém pódiu přímo na výstavišti, ale lze využít i stream přes Twitch. Součástí akce je i Mistrovství ČR v mobilních hrách, kde se hraje v Heartstone a Clash Royale.

20171110_120129 MČR 2017: souboj v základní skupině mezi týmy eSuba a Dark Tigers (SK)

MČR pořádá od roku 2011 portál Playzone.cz a od roku 2012 se hraje na počítačích HAL3000. Současně s mistrovstvím došlo k představení nových herních sestav, na kterých se bude hrát finále a ty stejné pak HAL3000 po celý následující rok (s občasným upgradem) pod názvem HAL3000 MČR i prodává.

Kromě sledování profesionálních týmů si můžete sami zahrát některé nejnovější hry a vyzkoušet hardware na stáncích mnoha firem. Najdete zde výkonné sestavy, obří monitory a na místě jsou i simulátory včetně virtuální reality. Invex je sice už mnoho let mrtvý, ale tato akce jej hodně dobře nahrazuje. Třeba horskou dráhu/masážní křeslo u Samsungu prostě musíte vyzkoušet.

MMF24

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.