Hlavní navigace

Názory k článku Prima odsouvá zákaz přetáčení reklam na červen, O2 TV to vítá

  • 23. 2. 2022 11:13

    charlando

    Pokud si platím příjem TV u poskytovatele (u mne např. O2TV) nevidím jediný důvod , proč připlácet za reklamu, nebo být omezován krácením funkcí. Co si s programem udělám (přetáčení, záznam, zpětné zhlédnutí , přeskočení reklam ) je jen a jen má věc .
    Jestli mi toto poskytovatel nebude schopen zajistit jistě se najde jiná náhrada, nebo návrat k sledování pozemní TV (zdarma jen spoplatkem za TV ) a záznamem produktu na rekorder tak jako tomu bylo v minulosti. Další možností je přechod na internetové TV.

  • 23. 2. 2022 15:03

    tynyt

    No jo, jenže terestricky dostaneš fake-HDready, ne FHD vysílání jako u O2TV (aspoň tedy v jejich síti/VLAN835), dále nemáš k dispozici tebou výše uvedené funkce. A je samozřejmě otázka, kolik z poplatku za O2TV jde Primě za FHD vysílání, a kolik z toho činí "poplatek za přeskakování reklam")

    Tímto nijak nehájím ani O2TV, ani Primu, jen se snažím vysvětlit, že problém je složitější. Klasické komerční TV (vysílající reklamu prokládanou kousky filmů) postupně umírají a zde je zřejmě ještě snaha vydělat prachy dokud to ještě jde. Pro tebe jako spotřebitele je samozřejmě rozhodování poměrně jednoduché (službu koupíš x nekoupíš) ale on to je tak trochu precedens pro všechny ostatní komerční stanice, který hrozí masivním zdražováním IPTV nebo jejich funkčním vykostěním na úroveň lineární TV.