Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Prima snížila kvalitu obrazu v DVB-T2, anamorfní Full HD jí vydrželo jen dva měsíce. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 1. 2021 23:46

    nfsmaniac

    Ne, nemá, neboť to není zdaleka jediným měřítkem "kvality" a už vůbec takový údaj nebo výpočet není sám o sobě jakoukoliv zárukou. Když už nic jiného, chybí mi v tom tvém vzorci někde počet snímku za sekundu, bitová hloubka,...
    Trochu mě mrzí, že téma digitální televize, nebo to slavné propagované digitální rádio, upadlo informačně (z technického hlediska) na absolutní dno. Existují sice nejmenované úzce zaměřené weby, ale co ty vypouštějí, tak se ani nedivím, že je ta mizérie ještě přiživovaná v diskusích.
    Většině lidí však, soudě dle i této diskuse, "kvalita" TV Nova v DVB-T2 bohatě stačí, tak je zcela irelevantní bavit se o snížení rozlišení TV Prima. Přitom zrovna u TV Nova došlo ke zhoršení vůči vypnutému DVB-T. I kdybych označil kvalitu obrazu Novy v DVB-T a DVB-T2 za srovnatelenou, tak pořád mi tu zbývá degradace zvuku.