Hlavní navigace

Prima společník do obýváku

10. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus poslední dobou chrlí jednu novinku za druhou. Nedávno představil také zajímavé HTPC řešení do obývacího pokoje. Dá vám zapomenout na staré VHS i DVD rekordéry?

Když jsem nový ASUS Essentio CS5110 spatřil poprvé, ihned mi připomněl herní konzoli PS3 (tedy její obézní verzi). Ladné křivky a kombinace barev zaujmou snad každého estéta. Stejně jako PS3 můžeme novinku postavit i vertikálně.

Tato kráska je postavena na platofrmě Intel. Základ tvoří vlastní deska výrobce, která bude doplněna o volitelný model procesoru a paměti. O video se postará starší grafická karta GeForce 8600 GT. Ta zaručí akceleraci HD videa a nabídne HDMI výstup. Efektní je také slot-in (šterbinová) mechanika, na výběr máme DVD nebo rovnou Blu-ray vypalovačku.

Komunikace s okolím je vyřešena na jedničku. Gigabitovou a bezdrátovou 802.11 b/g/n síťovku doplní Bluetooth 2.0 a IR snímač, který využije dodávaný MCE dálkový ovladač. Jako operační systém byl zvolen multimediálně zaměřený Windows Vista Home Premium.

Je škoda, že se výrobce více nesnažil s výběrem komponent. Nerozumím použití desky s IGP a navíc i diskrétní kartou. Nové čipové sady s IGP video akcelerují také, HDMI výstup by nebyl problém. Takhle se zbytečně připlácí za kartu, zvýší se tím i spotřeba.

Zdroj: Asus

MMF24

 

Autor článku