Hlavní navigace

Prima spouští český Netflix – streamovací službu prima+. Základ je zdarma

24. 1. 2023

Sdílet

Zdroj: JiriMatejicek / CC BY-SA 3.0
FTV Prima dnes oznámila spuštění streamovací služby prima+ (psáno s malým p). Nabídne televizní předpremiéry i mnoho filmových a seriálových titulů a slibuje více než 2000 titulů. Základní tarif je zdarma.

Nabídka bude obsahovat dokumenty, pořady pro děti a přes streamovací službu půjde sledovat i živé vysílání stanic Primy. Prima chystá také exkluzivní seriálovou tvorbu prima+ Originals. Do vlastní tvorby bude v následujících tří letech investovat přibližně miliardu korun.

„Může se zdát, že český trh se streamovacími službami je již saturovaný, ale není tomu tak. Návyky lidí se mění, již nesledují pořady jen v televizi, ale dívají se a ně na různých zařízeních a v čase, který se jim hodí. Celosvětová koronavirová pandemie tento trend výrazně posílila nejen ve světě, ale i u nás. Jen u našich pořadů vzrostla za posledních šest let odložená sledovanost seriálů vysílaných v prime time více než pětinásobně,“ uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Prima plus logo Logo nové streamovací služby (zdroj: Prima)

„Z detailních průzkumů víme, že lidé jsou ochotni platit si více služeb najednou. Zároveň jsme se již na začátku rozhodli jít jinou cestou než naše komerční konkurence. Chceme, aby naše pořady v online byly nadále dostupné širokému publiku, proto přicházíme s možností výběru ze tří tarifů a je jen na každém uživateli, které pořady, v jakém předstihu, kvalitě a za kolik chce sledovat,“ pokračoval Singer.

Free Light Premium
cena zdarma 99 Kč 149 Kč
rozlišení 480p 720p 1080p
reklama ano ano ne
prima+ Originals ne ano ano
archiv Primy ano ano ano
videotéka ne ano ano
uživatelské profily ano ano ano

Zájemcům nabídne Prima tři tarify. Základní Free bude zdarma a umožní přístup do videoarchivu v SD kvalitě a s reklamou. Registrovaným pak také sledování živého vysílání.

Střední tarif Light za 99 Kč měsíčně nabídne HD kvalitu s polovičním objemem reklamy proti základní variantě. Navíc obsahuje předpremiéry, archiv pořadů i videotéku.

Tarif Premium za 149 Kč měsíčně pak obsahuje celou nabídku v kvalitě Full HD zcela bez reklam. Umožní rovněž vytvoření profilů pro pět uživatelů (v rámci rodiny) a registraci pěti zařízení. Současně umožní sledování tří streamů.

KL24

Prima plus prima+ (zdroj: Prima)

Pro porovnání Voyo s podobně obsáhlou nabídkou od TV Nova přijde zájemce na 159 Kč měsíčně.

Zdroj: Prima

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.