Hlavní navigace

Příval novinek od Applu už za dva měsíce. WWDC 2014 startuje 2. června

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší vývojářská konference Applu, slavná WWDC, letos proběhne od 2. do 6. června v sanfranciském Moscone West. O akci byl v posledních šesti letech tak velký zájem, že Apple změnil způsob registrací. Už to nebude „kdo dřív přijde, ten dřív mele“. Tak by zase všechny lístky byly pryč v řádu minut nebo sekund. Apple místo toho otevře registrace až do 7. dubna, a účastníky náhodně vylosuje. Lístek stojí 1599 dolarů.

WWDC 2014 proběhne od 2. do 6. června
WWDC 2014 proběhne od 2. do 6. června

Ač je akce zaměřena na vývojáře pro OS X a iOS, úvodní keynote s sebou vždy přinese spoustu novinek i pro běžné smrtelníky. Například loni Apple představil OS X Mavericks, aktualizované Macbooky Air, nový Mac Pro a také novinky v iCloudu nebo u Siri. Cupertinští odhalili i nový iTunes Radio a ukázali, co všechno bude umět iOS 7.

Podle stejné šablony se nejspíš pojede i letos. Očekáváme betaverzi iOS 8, který by se na podzim měl ve finální verzi objevit v nových iPhonech a iPadech. Pravděpodobně přijde hardwarový refresh počítačů, snad i konečně nový Mac Mini a spolu s tím i další verze OS X. Stále se mluví o hodinkách/náramku iWatch, ale těm by logicky patřilo místo až s představením iPhonu 6. K WWDC by více sedělo odhalení tajemného 12" Macbooku Air. Za dva měsíce budeme vědět více.

MMF24

 

Zdroj: Apple