Hlavní navigace

Přivítejte Windows 8 Professional. Nepořádek v edicích není o nic menší

29. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skoro bych až řekl, že se naše obavy naplňují. V jednu chvíli jsme spatřili záblesk naděje, že Osmičky zjednoduší poměrně složitý systém různých edic Windows – je jich tolik, že byste je nespočítali na prstech jedné ruky, pravděpodobně by vám nestačila ani ruka druhá. Samozřejmě, že ne všechny edice se u nás dají zakoupit, ale i tak by lehká redukce nebyla ničím, proti čemu bychom protestovali. Zřejmě nám bude dopřána přesně opačná situace, poněvadž nyní byly nalezeny důkazy o tom, že bude existovat nejméně jedna stávající edice, která ponese jméno Professional.

Podle serveru WinUnleaked.tk, jenž rovněž zveřejnil několik obrázků, nebudou Windows 8 Professional obsahovat Windows Media Center. Platí to přinejmenším pro aktuální sestavení, ve finále se to ovšem může změnit. Mohlo by to ale znamenat, že tato varianta nebude cílit na domácí uživatele. Pro pracovní prostředí se ale možná chystá ještě verze Professional Plus. Byly o ní nalezeny zmínky v Consumer Preview. Právě toho se obáváme – kolik podobných verzí Windows bude microsft vedle sebe udržovat? Jistě by vás v této souvislosti napadlo ještě několik dalších otázek, odpovědi ale nyní bohužel nedostaneme.

 

Professional naopak aktuálně obsahuje očekávanou funkci Windows To Go a možnost přejít na vyšší edici skrze Windows Upgrade Anytime, což napovídá, že bude rozhodně existovat funkcemi nabytější verze Windows, nejspíš půjde přinejmenším o Ultimate. V posledních vývojových sestaveních se dočasně vrátila černočerná bootovací obrazovka, která byla k vidění v Developer Preview. Dočasných změn by se našlo víc, ale vzhledem k jejich povaze nemá smysl se jimi více zabývat.

MMF24

Přivítejte Windows 8 Professional; Zdroj: WinUnleaked.tk Přivítejte Windows 8 Professional; Zdroj: WinUnleaked.tk Přivítejte Windows 8 Professional; Zdroj: WinUnleaked.tk 

Zdroj: WinUnleaked.tk