Hlavní navigace

Názor k článku Pro Edge zatím vyšlo jen 15 doplňků. Je to ztracený prohlížeč? [komentář] od Drak_Tovikrov - Nechci. Rozhodně ale budu na základě svého pozorování...

  • 10. 12. 2016 15:27

    Drak_Tovikrov (neregistrovaný)

    Nechci. Rozhodně ale budu na základě svého pozorování a zkušenosti tvrdit, že značná část uživatelů Chrome vůbec neví o nějakých jeho pokročilých funkcích a používá ho stejně, jako dřív používali IEčko – prostě proto, že jim ho něco nebo někdo vnutil. Je fuk, jestli jde o Microsoft nebo Google, princip je stejný: uživatel vleze na gmail nebo YouTube, vyskočí mu okýnko "používej Chrome, je rychlý, super a cool!", on si ho proto stáhne, pustí, a používá. Dál nemá důvod nic měnit, protože si na něj zvykl.

    Pak je tu skupina power userů, kteří Chrome používají záměrně a začali s ním v době, kdy o něm nikdo nevěděl. Ti využívají pokročilejší funkce a ví, co dělají.
    Poměr těchto dvou skupin si netroufám tipovat.

    Jenom je třeba prostě brát v úvahu, že používanost nebo nepoužívanost určitého prohlížeče nutně neodráží jeho kvality. Operu používá kolik, 3 % uživatelů? Znamená to, že je Opera horší, než Chrome? Ne. Já bych řekl, že je mnohem lepší, ale většina uživatelů o ní prostě neví, protože jim ji nevecpala žádná velká technologická firma. Firefox má o něco lepší mindshare, ale taky se pohybuje jen kolem max. 10 % podílu na trhu.