Hlavní navigace

Pro sdílení videí už nepotřebujete externí komunikátor. YouTube nasazuje interní chat

8. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Sledujete video na YouTubu a chcete se o něj s někým podělit? Už to zvládnete přímo v aplikaci.
Chat v YouTubu?

Možná si pamatujete, že testování probíhalo již před více než rokem. Google musel usoudit, že je zkouška úspěšná a nasazená funkce nutné. A tak je konverzování tady. Internetový gigant funkci představil jako možnost, jak sdílet video přímo v rámci YouTubu. Ale můžete si pak s danými lidmi klidně psát o čemkoli. Chaty mohou být i skupinové.

Firma naznačuje, proč byste měli chtít sdílet videa přímo v aplikaci. Nechce, abyste ji opouštěli. Dobře ví, že zkopírované odkazy rozesíláte známým přes SMS, Messengery, Facebooky apod. Každá platforma ovšem bojuje o vaši pozornost a není v jejím zájmu, abyste odcházeli jinam. S chatem můžeme YouTube více považovat za samostatnou platformu. Všechny vaše sociální potřeby neuspokojí, ale chat je významným krokem vpřed.

KL24

Proč ne, nemusíte aspoň do běžných konverzací plést sdílená multimédia. Nebo o oddělené komunikační prostory nestojíte? Závěrem podotýkám, že funkce je jako obvykle dostupná zatím jen na mobilech. Lze předpokládat, že se časem chatů dočkáme také na klasických počítačích, v dnešní době nicméně mají zkrátka přednost smartphony.

Byl pro vás článek přínosný?