Hlavní navigace

Problémy HDD Seagate pokračují

22. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden jsme informovali o problémech, které postihly pevné disky Seagate Barracuda 7200.11 v kapacitách 1 TB a 750 GB. Výrobce tehdy vydal novou verzi firmware (SD1A), které mělo tyto problémy řešit. A skutečně, postižené harddisky po přeflashování začaly fungovat tak, jak měly.

Našli se ale snaživí jedinci, kteří pro jistotu přeflashovali firmware i na discích menších kapacit. Jaké bylo jejich překvapení, když jejich 500GB Barracudy začaly vykazovat nestandardní chování – jinými slovy, když se uživatelé nemohli dostat ke svým datům!

Na fórech Seagate se strhla bouřlivá diskuze. Výrobce uklidňoval rozhořčené uživatele, že jejich data jsou v pořádku a že bude vydán nový firmware, který chybu napraví. Opravená verze je dnes už dostupná – sice je stále označena SD1A, ale podle popisu má řešit problémy vzniklé s verzí firmware z minulého týdne. Kromě řady 7200.11 se problémy mohou týkat ještě sérií ES.2 a DiamondMax 22, kterou Seagate vyrábí stále pod značkou Maxtor.

MMF24

Řadu Barracuda 7200.11 postihlo opravdu nemálo smůly: problémy s firmware výrobce řešil už u nejvyššího modelu s kapacitou 1,5 TB. Posléze byly problémy i s verzemi 1 TB a 750 GB, nyní se přidala 500gigabajtová. Tento kiks asi mnoho uživatelů Seagate nezapomene…

Zdroj: TechConnect Magazine

Autor článku