Hlavní navigace

Proč bude tento týden málo článků?

30. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes ráno jsem přišel do práce s tím, že potřebuji rychle dodělat pár testů provozních vlastností na Asus EAH5870 Matrix Platinum 2GB, kterou už po mě Asus nějakou chvíli urguje, aby ji mohl vystavit na filmovém festivalu v Karlových Varech. Jenže ouha, ono se jaksi přes noc nezvládlo vyvětrat na obvyklých dvacet až jednadvacet stupňů Celsia, místo toho je tady v centru města ve střešních prostorách jako v tropickém skleníku. Kontrolní měření teploty desky stolu ukazuje 31,8 °C. Pro zajímavost jsem na chvíli pustil na grafice drastickou zátěž MSI Kombustor a po chvíli počítač zamrzl zatuhnul a monitor ukazoval jakousi modrošedou obrazovku.

Začal jsem přemýšlet, který článek zatím dokončit a až na nějaké testy SSD se toho moc dělat nedá. Radek tedy Alze připomněl zaslání slíbeného OCZ Agility 2 se SandForce a já chtěl alespoň začít psát návodný článek o změnách firmwaru SSD. Zkuste být ale v takovém horku kreativní. To prostě nejde. A tak abychom byli schopni alespoň nějaké tvorby a přinejmenším třeba výkonnostních testů grafické karty, museli jsme naše pracoviště trochu uzpůsobit.

Klimatizace se bohužel v našich kancelářských prostorách nevyskytuje, takže bylo třeba si vypomoci s tím, co máme. Od Arctic Coolingu tu máme jeden stolní ventilátor Breeze a od Nanoxia pak asi dvanáct jejich 2000otáčkových FX12. FX12-2000 však po stole bohužel trochu dost cestují a když je upravujete, mají tendence sekat prsty. Pro tento účel je mnohem lepší Primecooler s jakýmsi divokým označením a přízviskem Aluminium Frame. Díky hlíníkovému rámu krásně drží tam, kam je postavíte a 2000 rpm mají taky.

Dva FX12-2000 dostal nakonec i Matrix Platinum, abych doměřil náročné testy, ve kterých chci zjistit rozdíl výkonu 1GB a 2GB verze HD 5870. Radek si ze skříně vytáhl zatím jen jeden Molex, na který přes různé redukce a rozdvojky připojil zatím jeden FX12-2000 a 14cm Noctuu NF-P14.

MMF24

Jelikož třeba kolega Pavel Boček to řeší doma velmi podobně jako my v redakci, docela by mě zajímalo, jak ve vedrech chladíte sebe a svůj počítač vy, čtenáři (klidně dávejte do diskuze i fotky, nejzajímavější fotografii odměníme zasláním dvou ventilátorů Gelid Silent 12 společně s aktuálním číslem Hardware Speciál).

Autor článku