Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikl procesor Intel Alder Lake s 14 jádry a 20 vlákny (inu, big.LITTLE). Takt až 4,7 GHz. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 2. 2021 11:03

    tynyt

    No jo, ale to bys musel přinutit Microsoft a Linuse T. aby šáhli nejen do scheduleru. S ohledem na to, že ty Atomové nepodarky mají mít IPC pouhých 70% Skylaku soudím, že to nedává smysl se tím zaobírat.

    Stejně tak Jirkovy nápady, že by si proces "řekl" o lepší jádro jsou z téhož ranku. Navíc to má jeden zásadní nedostatek: jednoduché applikace si vystačí s pár thready a pro soudobé 4-jádro (byť od Intelu nejsou žádný problém). Naopak náročné úlohy, které jsou masivně paralelizovatelné, si nedokážu představit, že část loadu pojede na atomových mrzácích a část si vyjedná "lepší" jádra. Ono to nakonec skončí tak, že ti tyhle náročné úlohy vytíží na 100% ten výkonnější komplex a hejno mrzáčků se bude flákat, max. obsluhovat funkce OS.