Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikl procesor Intel Alder Lake s 14 jádry a 20 vlákny (inu, big.LITTLE). Takt až 4,7 GHz. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 2. 2021 14:08

    tynyt

    J.O.: právě proto píšu, že u ARMu to dávalo smysl, protože když pojede malý jádro na velmi nízké frekvenci vs. velký jádro na stejně nízké frekvenci, tak to u malých baterkových zařízení pár mWh úspory vyžmuňká. U počítačů to IMHO smysl nedává vůbec, protože větší výkon zbytečně propálím na zdroji, discích atd.

    Intel tímhle konceptem sleduje podle mého názoru jedinou věc: srovnat počet jader na konkurenci. On ví, že v PCmarku apod. ten výkon bude krásný (ST je jasný, MT bude ukazovat taky pěkná čísla tam, kde se bude jednat o jednodušší ("proudovější" typ zátěže). No a těžkotonážní zátěž typu CB apod. prostě hodí přes palubu a udělají z toho "AMD biased test" případně to ještě poladí v Intel kompileru, aby si AMD moc nevyskakovalo.