Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nový čínský x86 procesor Zhaoxin unikl. Next-gen architektura má IPC jako Skylake/Zen 2. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 9. 2019 17:06

    tynyt

    Mám-li být upřímný, tak si myslím, že kormidlem se ještě nehnulo - a myslím si to proto, že Intelu sice klesá tržní podíl, ale prodá prakticky vše co vyrobí a zároveň má vysoké marže. Z pohledu akcionáře je vše OK, tudíž pro stávající vedení je jakákoli odchylka od kurzu pouhým riskem, který může podseknout příjmy. Je dost možné, že v hloubi Intelu už nějaká skupinka kutí na nástupci Core architektury, ale než jejich řešení "vybublá" a než (a zda vůbec) si jej někdo z hlavounů všimne a dá mu zelenou, to je další velká neznámá. Stačí se kouknout na stav 10nm procesu. V podstatě se to dá označit jako klid na frontě, nepadají hlavy, ale ani se nic zásadního neděje, přitom IMHO už promáchli další termín a celé se to sune dál a dál do budoucnosti a žádné přehnané emoce to nebudí.