Hlavní navigace

Názor k článku Unikly informace k Zenu 3 a Zenu 4. Ryzen 4000 „Vermeer“ může mít IPC vyšší o 15% od Jan Olšan - Protože 15 % v podstatě přesně odpovívá tomu,...

  • 29. 8. 2020 18:04

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Protože 15 % v podstatě přesně odpovívá tomu, co by si člověk tipnul, kdyby si chtěl to číslo vymyslet a prezentovat to jako leak*. Rozdíl je v tom, že Schillingovi doela věřím, že fatk ty OEM materiály měl, navíc tam nemá omáčku snažící se z toho udělat dojem většího sólokapra než to je a takovou tu obfuskaci původních dat a místo toho fabulování jiných věcí z nich, co dělají youtubeři.

    Jako důkazy nemám, ale mám silný podezření, že takhle ti youtubeři fungujou. Uváží, co je pravděpodobný, pak to postnou jako "exkluzivní leak", který mají dva krát do měsíce, i když zbytek světa nic neví. Pak když to náhodou nesedí, tak si vymýšlí, že vždycky část detailů na úniku pozmění, aby chránili zdroj (... geniální výmluva, zajímavý je, že třeba VideoCardz s tímhle zdá se trable nemá).

    Možná jim křivdím. Ale to pokušení je asi v jejich pozici strašně silné, protože taková malá lež a troška práce s nahráním a editací videa může z reklamních love na youtube přinést fajn částky tak snadno...
    A reálná spolehlivost těch jejich úniků je dost bídná, proto tady o nich nereferujem (nebo skoro ne).

    * Je třeba uvažovat přesnost jejich předpovědí v porovnání ne s "0 informací", ale s tím, co by si kdokoliv dokázal vymyslet a tipnout. V dnešní době si něco tipnoout a už být dejme tomu +10/-10% od reality není až tak těžký, hodně produktů se relativně dá odhadnout, dokud se tam neobjeví nějaký nečekaný detail.