Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikly informace k Zenu 3 a Zenu 4. Ryzen 4000 „Vermeer“ může mít IPC vyšší o 15%. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 8. 2020 18:50

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    No v momentě kdy přijde Ryzen 4000 se Zenem 3, tak už je to vlastně taky poslední generace AM4. Ještě tam asi půjde Ryzen 5000, ale to bude podle všeho refresh, takže o něco lepší výkon, ale ne dramatický rozdíl. Tj upgrade path už nebude až o tolik lepší jako by byl kdyby to byla poslední generace.

    Na druhou stranu Rocket Lake asi ale taky nebude až moc velká hitparáda kvůli 14nm procesu. Velké zlepšení je ve funkcích mimo jádra CPU (PCIe 4.0, HDMI 2.0, rychlejší DDR4, novější iGPU a tak podobně). I tím novým jádrem to bude samozřejmě hned zajímavější než Skylake-Comet Lake, ale ta spotřeba to asi bude trošku kazit.

    To jenom jako že v té době už nebude ve zbývající životnosti platformy tak velký rozdíl a "lepší počkat na DDR5" bude platit pro obě, i když z mého pohledu by mi bylo míň smutno, kdybych v té chvíli byl nucenej koupit nový PC s AM4, než kdyby t bylo s LGA 1200 :)